Habos krémes recept

Habos krémes
3.5 14

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
6879

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Készen vett alapanyagokból készítettem ezt a gyors krémest. Nem jellemző rám, de néha a szükség törvényt bont, ráadásul a kamrámban is megtaláltam mindent hozzá.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg vajas-leveles mirelit tészta
  • 1 csomag házikrémes krémpor (230 g)
  • 7 dl felforralt és kihűtött tej
  • 4 dl édesített, hűtött növényi tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor + 1 vaníliás cukor

Elkészítés

250 fokra előmelegítjük a sütőt. A kiengedett tésztalapot kettévágjuk, mindkét részét közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral béleljük a két tepsit, a lapokat belehelyezzük. A tepsi hátára is tehetjük. Az egyiket 5x4 kockára felvágjuk, kissé széthúzzuk, így megsülve majd nem tapadnak egymáshoz. A forró sütőbe tesszük, s ha légkeveréses, egyszerre is megsüthetjük. 10 perc alatt szép pirosra sütjük, kivesszük, hűlni hagyjuk.

Ezalatt csak 7 dl tejjel ugyan, de az előírás szerint elkészítjük a krémet, majd géppel keményre felverjük a 2 csomag vanillincukorral elkevert tejszínt. A növényi tejszínhez nem kell habfix, mert több napig is kemény marad. A kihűlt lapra előbb a sárga krémet, majd az ízes tejszínhabot kenjük. Ráhelyezzük a tésztapárnácskákat, vanillincukros porcukrot szitálunk tetejükre. Recés késsel a négyzetek mentén felszeleteljük. Aromás teával, esetleg felnőtteknek édes desszertborral kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Habos krémes recepthez kapcsolódó receptek

Habos krémes

Habos krémes

Készen vett alapanyagokból készítettem ezt a gyors krémest. Nem jellemző rám, de néha a szükség törvényt bont, ráadásul a kamrámban is megtaláltam mindent hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Habos krémes recepthez

viktoria - 2012. május 13.
A hétvégi desszert nálunk is a habos krémes volt, egy kis szamócával megbolondítva. Hmmm :-)
vajdamarta - 2012. május 13.
Egyszerű, gyors, elronthatatlan. Jó étvágyat kívánok hozzá, ha valóban ez lett a hétvégi desszertetek.
kajtsa zsuzsanna - 2012. május 08.
Egy jó ideje vár a krémporom, hogy" ruhát "adjak rá! Itt a "ruha", a leveles mirelittészta. Köszönöm, jöhet a hétvégén a készítés. Nagyon gusztusos ez a példány, kedvet kaptam hozzá! Ez tipikus eset a gombbal és a kabáttal.
BANKIANI - 2012. január 29.
Nagyon guszta! 5 pont jár érte!