Habos lekváros linzer recept

Habos lekváros linzer
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1757

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vasárnap délelőtt a családom kitalálta, hogy úgy ennének valami sütikét. Olyat kellett kitalálnom, aminek megvoltak a hozzávalói, mert még a boltba sem tudtam volna lefutni, ha esetleg kellett volna valami a sütibe. Nem is agyaltam sokáig, eszembe jutott egy nagyon finom, egyszerű és közismert édesség, a linzer. A megszokottól csak annyiba lett más, hogy a megmaradt tojásfehérjéből kemény habot készítettem és azzal díszítettem pluszban a tetejét, amitől még finomabb és csinosabb lett. A családom nem tudta megvárni, hogy a dobozban megpuhuljon a linzer és még aznap estig mind egy morzsáig megették mind a 31 db sütikét. Egészségetekre!:)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (szobahő mérsékletű)
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor

Ragasztáshoz:

  • sárgabaracklekvár

Díszítéshez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

2. A hűtőből elővett tésztát kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük. Először az egyik tészta bucit egy lisztezett, sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz) a kiszaggatott tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig sütjük. Vigyázzunk, hamar megsül!

3. Közben elkészítjük a habot. A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, közben kanalanként, lassan hozzáadjuk a porcukrot. Addig verjük, míg szép fényes kemény habot nem kapunk.

4. Ha megsült a tészta kivesszük hűlni és a másik tészta bucit ugyanúgy kinyújtjuk, kiszaggatjuk és beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Utána a kemény habot egy csillagcsőrös habzsákba töltjük, és a nyers tészta tetejét habkarikával díszítjük, majd megsütjük. A habkarika közepe maradjon üreges!

5. A kisült, kihűlt tésztákat (egy sima és egy habkarikás) lekvárral összeragasztjuk, majd a habkarika közepét is megtöltjük lekvárral.

6. Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Minél tovább marad a dobozban, annál puhább lesz a sütemény.


Habos lekváros linzer recepthez kapcsolódó receptek

Habos lekváros linzer

Habos lekváros linzer

Vasárnap délelőtt a családom kitalálta, hogy úgy ennének valami sütikét. Olyat kellett kitalálnom, aminek megvoltak a hozzávalói, mert még a boltba sem tudtam volna lefutni, ha esetleg kellett volna valami a sütibe. Nem is agyaltam sokáig,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés