Habos meggyes szelet recept

Habos meggyes szelet
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2736

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 4 kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kanál kakaópor

A krémhez

  • 1 üveg 720 ml–es meggybefőtt
  • 2 cs tejszínes pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 kanál kristálycukor
  • 2 dl növényi tejszín
  • 0 pár csepp csokis meggy aroma

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból márványos piskótát sütünk, majd félretesszük hűlni. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, ha nincs 6 dl, akkor vízzel pótoljuk, majd kikeverjük a pudingporral és a kristálycukorral. Ezután felfőzzük, belekeverjük az aromát, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pudinggal simára turmixoljuk. A kihűlt tésztára rákenjük a fele krémet, megszórjuk a kimagozott meggyel, majd rákenjük a krém másik felét is és a tetejére rátesszük a felvert tejszínhabot. Végül pár órára hűtőbe tesszük.


Habos meggyes szelet recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés