Habos meggyleves recept

Habos meggyleves
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

5 perc

Megnézték:
1515

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyaraink egyik legkedveltebb, üdítően frissítő levese - a lehető legegyszerűbben elkészítve. Mégis nagyon finom.... A júniusi meggybefőzésből már fel is bonthatunk egy üveggel:)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 dl meggybefőtt
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2.5 dl folyékony habtejszín
  • 4 evőkanál híg tejszínhab

Elkészítés

Tálaló tálba öntjük a lehűtött befőttet. A habtejszínbe szórjuk a vanillincukrot és a kevés sót, oldódásig keverjük. A meggyhez csorgatjuk, ettől kissé besűrűsödik a leve. Rákanalazzuk vagy ráspricceljük a tejszínhabot, villával belekeverjük és máris tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Habos meggyleves recepthez kapcsolódó receptek

Habos meggyleves

Habos meggyleves

Nyaraink egyik legkedveltebb, üdítően frissítő levese - a lehető legegyszerűbben elkészítve. Mégis nagyon finom.... A júniusi meggybefőzésből már fel is bonthatunk egy üveggel:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés