Habos rácsos kupola recept

Habos rácsos kupola
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2403

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyen készíthető, gyors sütemény. A siker garantált:) Ügyes kezek alatt nagyon mutatós lesz a kupola. Nekem ez az első készítményem, és nagyon remélem, az 5. sütésnél már belejövök a rácsozásba:)

4 személyre

  • 0.5 csomag fagyasztott leveles tészta (20 dkg)
  • 0.5 db tojás
  • 2 dl Hulala tejszín
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál porcukor
  • 20 dkg mirelit bogyós gyümölcs

Elkészítés

A bogyós gyümölcsöt és a leveles tésztát szobahőmérsékleten pár óra alatt felengedjük, majd a gyümölcsöt lecsepegtetjük. A tésztát lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtjuk, hogy 8 darab, egyenként kb. 10-12 cm átmérőjű körlapot vághassunk ki belőle. Felvert tojással megkenjük, és 4-et sütőpapírral borított tepsire teszünk.

A többi korongot is megkenjük a tojással, rácsosan kb. 1 cm-enként bevagdossuk és a körlapoknál eggyel kisebb méretű hőálló, enyhén olajozott üveg vagy fém félgömb formára óvatosan ráhelyezzük. Kicsit megigazgatva formástól a tepsire tesszük, forró sütőben, 220 fokon, 6-8 perc alatt aranysárgára sütjük.

A kerek tésztalapokat kistányérra csúsztatjuk, a félgömböket előbb kíméletesen meglazítjuk, majd óvatosan levesszük a félgömb formáról. Közben a pudingot az előírás szerint a 3 dl tejben sűrűre főzzük, hozzáadjuk a van.cukrot, kihűtjük. A tejszínt felverjük, vaníliás cukorral ízesítjük, apránként a pudinghoz keverjük, a krémet rákenjük a körlapokra, elosztjuk rajtuk a gyümölcsöt, hagyunk egy kicsit a tányér díszítéséhez is.

Egy-egy rácsos tésztakupolával az egészet beborítjuk, meghintjük kevés porcukorral, máris tálaljuk.


Habos rácsos kupola recepthez kapcsolódó receptek

Habos rácsos kupola

Habos rácsos kupola

Könnyen készíthető, gyors sütemény. A siker garantált:) Ügyes kezek alatt nagyon mutatós lesz a kupola. Nekem ez az első készítményem, és nagyon remélem, az 5. sütésnél már belejövök a rácsozásba:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés