Habos raffaelló

Habos raffaelló

Mennyei sütemény gyors és nagyon finom!!!

5 személyre

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 0.5 kiskanál sütőpor

A belocsoláshoz:

  • 0.5 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 0.5 liter tejszín
  • habfixáló
  • 10 dkg kókuszreszelék a tetejére
  • 1 evőkanál porcukor a tetejére
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon.

A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.

Ezt követően belekeverjük a felvert tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk.