Habsipkás szőlőkocka

Habsipkás szőlőkocka

Nagyon egyszerű és finom sütemény.

4 személyre

  • 4 db tojássárgája
  • 28 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg szőlő (csemege fehér)

A habsipkához:

  • 4 db tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukor a szóráshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább.

Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki.

A szőlőt tisztítsuk meg.

Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket.

Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon.

A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket.

Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral.

Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lesz.

Kockára szeletelve kínáljuk.