Hagyma leves recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Mivel a tálalást is megehetjük hozzá, olyannyira laktató, hogy önálló ételként is megállja helyét.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 dl főzőtejszín
- 1 fej nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 0.5 csomag tea vaj vagy margarin
- 2 evőkanál púpos evőkanál liszt
- 2 db húsleveskocka(egy marha-és egy tyúkhúsleveskocka)
- reszelt trappista sajt, lehet füstölt is
- frissen őrölt bors, őrölt szerecsendió, só
- 4 db cipó
Elkészítés
Elkészítése:
Az olajon és a vajon megpároljuk a vöröshagymát, mikor majdnem kész hozzátesszük a fokhagymát is. Felengedjük 2,5-3 l. vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, sózzuk, borsozzuk, ½ mokkás kanál szerecsendió mehet bele.
Jól átforraljuk, ezután botmixerrel turmixoljuk át a levest, hogy jó krémes állagú legyen. A tejszínt és a lisztet csomómentesre kikeverjük, majd behabarjuk. Egyet forralunk még rajta, vigyázva arra nehogy kifusson.
Mialatt levesünk fő, ezalatt elkészíthetjük a cipókat. Levágjuk a kalapjukat, kivájjuk a belsejüket, gáztepsire rakjuk és a cipóbéllel együtt megpirítjuk a sütőben.
A levest jó forrón adagoljuk a cipókba, levesbetétként jól megszórjuk a sajttal. Visszatesszük a „kalapokat” tányérra helyezzük, majd szervírozzuk.