Hagyma leves recept

Hagyma leves
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4824

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a tálalást is megehetjük hozzá, olyannyira laktató, hogy önálló ételként is megállja helyét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 fej nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 0.5 csomag tea vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál púpos evőkanál liszt
  • 2 db húsleveskocka(egy marha-és egy tyúkhúsleveskocka)
  • reszelt trappista sajt, lehet füstölt is
  • frissen őrölt bors, őrölt szerecsendió, só
  • 4 db cipó

Elkészítés

Elkészítése:

Az olajon és a vajon megpároljuk a vöröshagymát, mikor majdnem kész hozzátesszük a fokhagymát is. Felengedjük 2,5-3 l. vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, sózzuk, borsozzuk, ½ mokkás kanál szerecsendió mehet bele.

Jól átforraljuk, ezután botmixerrel turmixoljuk át a levest, hogy jó krémes állagú legyen. A tejszínt és a lisztet csomómentesre kikeverjük, majd behabarjuk. Egyet forralunk még rajta, vigyázva arra nehogy kifusson.

Mialatt levesünk fő, ezalatt elkészíthetjük a cipókat. Levágjuk a kalapjukat, kivájjuk a belsejüket, gáztepsire rakjuk és a cipóbéllel együtt megpirítjuk a sütőben.

A levest jó forrón adagoljuk a cipókba, levesbetétként jól megszórjuk a sajttal. Visszatesszük a „kalapokat” tányérra helyezzük, majd szervírozzuk.


Hagyma leves recepthez kapcsolódó receptek

Hagyma leves

Hagyma leves

Mivel a tálalást is megehetjük hozzá, olyannyira laktató, hogy önálló ételként is megállja helyét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hagyma leves recepthez

thumb
ibi1950 - 2010. március 12.
itt éppen nem zsemlében lett tálalva, hanem pirított foghagymás kiflikarikákkal.