Hagymakrém leves recept

Hagymakrém leves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1325

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csokor újhagyma karikára szeletelve
  • 1 db kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 10 gerezd fokhagyma apróra szeletelve
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojássárgája
  • ízlés szerint fűszerezzük: só, bors, szerecsendió, fehér bors
  • levesbetétként: pirított zsemle kockák, és reszelt sajt

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát 2 liter vízben feltesszük főzni, fűszereszük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és felforraljuk. Ezután levesszük a gázról és összeturmixoljuk, belerakjuk a karikára vágott újhagymát és hozzá adjuk a tejszínt is. Visszatesszük a gázra és újra felforraljuk, ismét levesszük a gázról és óvatosan habverővel hozzákeverjük a tojássárgáját, és már nem tesszük vissza a gázra. Tálalhatjuk pirított zsemle kockával és reszelt sajttal.


Hagymakrém leves recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés