Hagymakrémleves recept
|
Beküldő: András bá Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Ma reggel szólt az Édesanyám. Enne egy "olyan" hagymalevest. No, ezen ne múljon. Készítettem egy hagymakrémlevest.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín (esetleg tejföl)
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl félédes fehérbor
- 0.5 liter 1 erőleveskockából készített alaplé
- só, bors
- 4 szelet toast kenyér
- reszelt füstölt trappista sajt
Elkészítés
A hagymákat félkarikára vágom, és a felforrósított vajban megpárolom. Rászórok egy evőkanál lisztet, sózom, ízlés szerint borsozom. Ráöntöm az alaplevet, és 15 perc alatt puhára főzőm. Hozzáadom a fehérbort, és botmixerrel leturmixolom krémes állagúra. Visszateszem a tűzre és beleöntöm a tejszínt. (ha túl híg lenne egy kevés lisztet keverjünk el még a tejszínben)
Egyet forr és kész. A toast szeleteket megpirítjuk mindkét oldalukon, a tányérba tesszük, rá halmozzuk a reszelt sajtot, és erre merjük rá a forró levest. Kicsi vágott petrezselyemmel díszíthetjük a szélét! (Sosem gondoltam rá, hogy lefotózzam az ételeket. Más képével meg nem ékeskednék)
A hagymákat félkarikára vágom, és a felforrósított vajban megpárolom. Rászórok egy evőkanál lisztet, sózom, ízlés szerint borsozom. Ráöntöm az alaplevet, és 15 perc alatt puhára főzőm. Hozzáadom a fehérbort, és botmixerrel leturmixolom krémes állagúra. Visszateszem a tűzre és beleöntöm a tejszínt. (ha túl híg lenne egy kevés lisztet keverjünk el még a tejszínben) Egyet forr és kész. A toast szeleteket megpirítjuk mindkét oldalukon, a tányérba tesszük, rá halmozzuk a reszelt sajtot, és erre merjük rá a forró levest. Kicsi vágott petrezselyemmel díszíthetjük a szélét! (Sosem gondoltam rá, hogy lefotózzam az ételeket. Más képével meg nem ékeskednék)
Hagymakrémleves recepthez kapcsolódó receptek
