Hagymalekvár recept

Hagymalekvár
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2923

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hagymalekvár - Ehető karácsonyi ajándék

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 2.5 deciliterhez:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg vöröshagyma
  • 8 ág kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3.5 dl száraz vörösbor (portugieser)
  • 1.2 dl grenadine
  • 0.6 dl balzsamecet
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a kakukkfüvet és az összezúzott fokhagymát, és puhára pároljuk.

Hozzáadunk 3 dl vizet, majd a többi hozzávalót, és visszaforraljuk a felére, míg lekvárszerű állaga nem lesz (30-40 perc). Főzés közben adhatunk még hozzá 1 dl vizet, hogy le ne ragadjon.

Amikor kész, félretesszük hűlni. Ha nem használjuk fel azonnal, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Húsokhoz kitűnő.


Hagymalekvár recepthez kapcsolódó receptek

Hagymalekvár

Hagymalekvár

Hagymalekvár - Ehető karácsonyi ajándék

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés