Hagymalekvár recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Hagymalekvár - Ehető karácsonyi ajándék
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 2.5 deciliterhez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kg vöröshagyma
- 8 ág kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma
- 3.5 dl száraz vörösbor (portugieser)
- 1.2 dl grenadine
- 0.6 dl balzsamecet
- 5 dkg cukor
Elkészítés
Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a kakukkfüvet és az összezúzott fokhagymát, és puhára pároljuk.
Hozzáadunk 3 dl vizet, majd a többi hozzávalót, és visszaforraljuk a felére, míg lekvárszerű állaga nem lesz (30-40 perc). Főzés közben adhatunk még hozzá 1 dl vizet, hogy le ne ragadjon.
Amikor kész, félretesszük hűlni. Ha nem használjuk fel azonnal, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Húsokhoz kitűnő.
Hagymalekvár recepthez kapcsolódó receptek
Hagymalekvár
Hagymalekvár - Ehető karácsonyi ajándék