Hagymaleves

Hagymaleves

Ez a recept Németország Baden tartományából származik, és az elzászi konyha hatását tükrözi, ahol is a parasztos hagymaleves fölöttébb kedvelt.

4 személyre

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 l húsleves
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 4 szelet fehér kenyér
  • só, bors, szerecsendió, ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk szeletekre, majd egyenlő csíkokra.

Olvasszuk fel a vajat egy lábosban, és fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk benne üvegesre a hagymát.

Melegítsük meg a húslevest (l. 10. o.), öntsük a hagymához, és főzzük kis hőfokon 20 percig. Ezután ízesítsük a borral, sózzuk és borsozzuk. Tetszés szerint reszeljünk bele szerecsendiót.

Tálaljuk a levest tűzálló tálban, vagy még jobb, ha külön adagokban, négy kis tűzálló tálkában osztjuk el. Ezután reszeljük le finomra a sajtot.

A kenyérszeleteket szórjuk meg gazdagon a sajttal, és tegyük őket a leves tetejére. Süssük a sütőben erős felső lángon vagy grill alatt körülbelül 3 percig, hogy a sajt megolvadjon, és szép aranysárga színt kapjon.