Hagymás-gorgonzolás pizza rucolával recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Vegák végzete - egyszerű, mégis rafinált ez a pizza
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 70 dkg rucola
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2 db pizzalap
- 10 dkg gorgonzola
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felszeletelt hagymát az olajban lassú tűzön, állandókevergetés mellett kb. 15 percig pároljuk, míg a hagyma karamellizálódni nem kezd.
Feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a megmosott és felvágott rucolát. Kb. 1 percig főzzük, míg a rucola össze nem esik, majd sóval, borssal ízesítjük.
Egy sütőlapra helyezzük a pizzalapot, rákanalazzuk a hagymás keveréket és rámorzsoljuk a gorgonzolát, majd 10 percre a sütőbe tesszük. Tálalás előtt pár percig hűlni hagyjuk.
Hagymás-gorgonzolás pizza rucolával recepthez kapcsolódó receptek
Hagymás-gorgonzolás pizza rucolával
Vegák végzete - egyszerű, mégis rafinált ez a pizza