Hagymás-sajtos koszorú recept

Hagymás-sajtos koszorú
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1484

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aránylag gyorsan elkészül, ugyan nem kel annyit, mint az igazi kelt társai, mégis foszlós, levegős lesz. Reggelire, vacsorára, tízóraira kiválóan helyettesíti a szendvicset, a hagyma illata semleges lesz a sülés során. Tetszés szerint megváltoztathatjuk, dúsíthatjuk a tölteléket. Most így készítettem.

6 személyre

  • 50 dkg finomliszt
  • 2.5 dl langyos tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 ek porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 tk só
  • 4 ek étolaj
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek mézes dijoni mustár
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 ek liszt
  • őrölt bors
  • szezámmag

Elkészítés

A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük a cukorral, megszórjuk kevés liszttel és 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet dagasztó tálba szitáljuk. Az élesztős tejet a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk, apránként beledagasztjuk majdnem az összes lágy vajat. Ha már a tészta szép sima és elválik a tál falától, a maradék vajat is belegyúrjuk. A lágy tésztát 10 percenként még háromszor átgyúrjuk. Külön nem kelesztjük. Közben a szálára vágott hagymát nagy hőn roppanósra pirítjuk, többször megkeverjük, kicsit megsózzuk. Ha langyosra hűlt, meglocsoljuk a mézes mustárral, beleszórjuk a liszttel elkevert sajtot. A megkelt tésztát lisztes felületen tepsinél nagyobb téglalapra nyújtjuk.

Megkenjük a hagymás-sajtos töltelékkel, borsot pergetünk rá, szorosan feltekerjük, szilikon formában koszorú alakra igazítjuk, a formát sütőlemezre helyezzük. Fél óráig pihentetjük, a sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tekercset felvert tojással bekenjük, megszórjuk szezámmaggal. A lemezt becsúsztatjuk a forró sütő középső rácsára, 10 perc múlva 170 fokra csökkentjük a hőt. Még 40 percig sütjük. Ha a kelleténél gyorsabban barnulna, dupla alufóliával letakarjuk. Amint megsült, rácsra fordítjuk, így a megpirult szezámmag az aljára kerül... :) Langymelegen már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Hagymás-sajtos koszorú recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás-sajtos koszorú

Hagymás-sajtos koszorú

Aránylag gyorsan elkészül, ugyan nem kel annyit, mint az igazi kelt társai, mégis foszlós, levegős lesz. Reggelire, vacsorára, tízóraira kiválóan helyettesíti a szendvicset, a hagyma illata semleges lesz a sülés során. Tetszés szerint megváltoztathatjuk,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés