Hagymás-sajtos krumpligalette recept

Hagymás-sajtos krumpligalette
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
12212

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tényleg kerek a világ! Mindent karikára, majd be a sütőbe!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 dkg vaj
  • 12 ág kakukkfű
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 dkg reszelt gruyère sajt
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tűzálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a szeletekre vágott hagymát, és 5 percig pároljuk.

A vékony karikára vágott krumplit összeforgatjuk az olajjal és a kétféle sajttal, sózzuk, borsozzuk, majd a hagymára rendezzük, és sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. A galette-et óvatosan kiborítjuk a serpenyőből, és cikkekre vágva tálaljuk.


Hagymás-sajtos krumpligalette recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás-sajtos krumpligalette

Hagymás-sajtos krumpligalette

Tényleg kerek a világ! Mindent karikára, majd be a sütőbe!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés