Hagymás-zöldpaprikás pulykamáj recept

Hagymás-zöldpaprikás pulykamáj
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1980

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Májpástétomot készítettem, de áttörés előtt megfeleztem, így a hagymás májból jutott még vacsorára is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg pulykamáj
  • 1 evőkanál házizsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 teáskanál majoranna
  • őrölt bors
  • pár szál friss kakukkfű ágacska

Elkészítés

A forró zsírban üvegesre párolom az apró kockára vágott hagymát és zöldpaprikát. Enyhén megsózom és beleforgatom a megmosott, lecsepegtetett, ujjnyi csíkokra vágott májat. Kevergetés közben nagyobb lángon gyorsan átsütöm, hogy krémes, de nem nyers maradjon a közepe.

Ha kész, borssal, majoránnával, paprikakrémmel fűszerezem. Főtt burgonyakockával tálalom, kakukkfűvel illatosítom. Savanyúsággal kínálom. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Hagymás-zöldpaprikás pulykamáj

Hagymás-zöldpaprikás pulykamáj

Májpástétomot készítettem, de áttörés előtt megfeleztem, így a hagymás májból jutott még vacsorára is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés