Hagymás csirkemáj paprikásan recept

Hagymás csirkemáj paprikásan
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
991

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.

3 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál tyúkzsír
  • 1 púpos kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1 púpos teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 dl víz
  • 2 nagy csipet só

Elkészítés

A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. A hagymát fél karikára vágjuk.

Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.

Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.

Megszórjuk egy kevés sóval. Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.


Hagymás csirkemáj paprikásan recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás csirkemáj paprikásan

Hagymás csirkemáj paprikásan

Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés