Hagymás gnocchi recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Dödölle-e? - Nem, ez gnocchi, mégpedig isteni!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 80 dkg burgonya
- 15 dkg hajdinaliszt
- 1 db tojássárgája
- 0.5 kiskanál só
- 8 szelet bacon (vagy pancetta)
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 1 kiskanál frissen aprított rozmaring
- 1 evőkanál pirított fenyőmag
- tejföl (vagy lágy kecskesajt
Elkészítés
A krumplit sós vízben megfőzzük, jól lecsepegtetjük, majd amikor kihűlt, krumplinyomóval áttörjük. Összedolgozzuk a liszttel és a tojássárgájával, majd megsózzuk, és belisztezett felületen tésztává gyúrjuk.
A tésztát négy részre osztjuk, majd 2 cm átmérőjű hengereket sodrunk belőle, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A gnocchikat forrásban lévő vízbe dobjuk, megvárjuk, míg a felszínre jönnek, és leszűrjük.
A bacont összeaprítjuk és ropogósra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát és fokhagymát folyamatos kevergetés mellett néhány percig pirítjuk, majd szintén kivesszük és félretesszük.
Felforrósítjuk az olajat, a kifőtt gnocchikat aranybarnára pirítjuk benne, majd tálaláskor megszórjuk a baconnel, a kétféle hagymával, a zöld fűszerekkel és a fenyőmaggal, majd ízlés szerint tejfölt vagy lágy kecskesajtot kanalazunk rá.