Hagymás lepény fetával recept

Hagymás lepény fetával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2040

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tésztaalapra hagymát és görög birkasajtot tartalmazó sűrű, krémes töltelék kerül, így készül ez a hagymás quiche. Finom aromájáról a friss kakukkfű gondoskodik.

4 személyre

  • 17.5 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 8.5 dkg vaj
  • 1.5 dl tejföl
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 2 db kakukkfűágacska
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 12.5 dkg apró sampinyongomba
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 25 dkg feta sajt
  • só és fekete bors

Elkészítés

A sütőt 220 °C-ra (gázsütőt 4–5. fokozaton) előmelegítjük. A lisztet és a sütőport egy keverőtálba tesszük, majd belemorzsolunk jó 3 evőkanálnyi vajat. Hozzáadunk 5 evőkanál tejfölt, és lágy tésztává gyúrjuk.

A tésztát enyhén belisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy 25 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát. A tészta széleit eligazítjuk. A tésztaalapot villával megszurkáljuk, kibéleljük zsírpapírral és nehezéknek szárazbabot szórunk rá. 10 percig sütjük.

Közben a hagymákat félbevágjuk, megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A kakukkfüvet megmossuk és szárazra töröljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a kakukkfüvet, és közepes hőfokon addig sütjük, míg a hagyma megpuhul és aranybarnára pirul.

A gombát megmossuk, megtörölgetjük és félbevágjuk. Másik serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, és a gombát enyhén megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a maradék tejfölt, és melegen tartjuk.

A tortaformából eltávolítjuk a papírt és a babot. Néhány percre újra betesszük a sütőbe, míg a tészta aranysárgára nem sül.

A metélőhagymát megmossuk, szárazra töröljük és felaprítjuk. A sajtot a hagymára morzsoljuk. Egy percig melegítjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a tésztaalapra töltjük. Rákanalazzuk a gombát, megszórjuk a metélőhagymával és megborsozzuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 674 kcal/2831 kJ energia, 46 g szénhidrát, 17 g fehérje, 48 g zsír (ebből 26 g telített zsírsavak), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Hagymás lepény fetával recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás lepény fetával

Hagymás lepény fetával

A tésztaalapra hagymát és görög birkasajtot tartalmazó sűrű, krémes töltelék kerül, így készül ez a hagymás quiche. Finom aromájáról a friss kakukkfű gondoskodik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hagymás lepény fetával recepthez

thumb
marcello - 2010. október 12.
Már napok óta szemezek ezzel a lepénnyel, előbb-utóbb meg kell csinálnom...