Hagymás mártásban sült húsos palacsinta recept

Hagymás mártásban sült húsos palacsinta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2288

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A húsos palacsintát rolnizás helyett szögletesre is hajtogathatjuk, és hagyományosan bepanírozva forró olajban kiránthatjuk. Ilyenkor a mártást beforralva tálaljuk mellé.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 12 db megsütött palacsinta

A töltelékhez:

  • 60 dkg maradék kész pörkölthús ledarálva + szaft

A mártáshoz:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, rögtön ráöntjük a pörköltszaftot, a tejet és a tejszínt. Állandó keverés mellett pár másodpercig forraljuk. Amint besűrűsödött, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A darálthúst 2 ek mártással lazítjuk, 1-1 evőkanálnyi masszával megtöltjük a palacsintákat, majd feltekerjük. Közepes, magas falú tepsibe tesszük és a hagymamártással leöntjük. 180 fokra melegített sütőben 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Hagymás mártásban sült húsos palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás mártásban sült húsos palacsinta

Hagymás mártásban sült húsos palacsinta

A húsos palacsintát rolnizás helyett szögletesre is hajtogathatjuk, és hagyományosan bepanírozva forró olajban kiránthatjuk. Ilyenkor a mártást beforralva tálaljuk mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés