Hagymás ravioli chiantiszósszal recept

Hagymás ravioli chiantiszósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1189

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Második randira - hagymás, de isteni!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál só
  • 8 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 adag friss tészta
  • 6 dkg vaj
  • 8 levél zsálya
  • 8 dkg ricotta

A chiantiszószhoz:

  • 3 evőkanál olaj
  • 40 dkg húsaprólék (csirke, marha, sertés vagy kacsa)
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 1 db salotta hagyma
  • 1 db babérlevél
  • 4 dl chianti
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1.5 dl húsalaplé

Elkészítés

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy szűrőn lecsepegtetjük. (Legjobb, ha néhány órán keresztül hagyjuk lecsepegni, de ha erre nincs lehetőség, helyezzünk súlyt a hagyma tetejére, hogy a nedvesség kipréselődjön belőle!)

Mikor a hagyma már száraz, egy tálban hozzákeverjük a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást és a ricottát.

Közben a chiantiszószhoz az olajat nagyon forróra hevítjük, hozzáadjuk a húsaprólékot, és 2-3 percig kevergetés nélkül pirítjuk, majd további 5-10 perc alatt minden oldalát aranybarnára sütjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott répát, a fokhagymát és a zöld fűszereket, 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott salotta hagymát, és még pár percig együtt pároljuk.

Lejjebb vesszük a lángot, a zöldséges húshoz hozzáadjuk a vajat, és ügyelve arra, hogy ne égjen oda, hagyjuk felhabzani. Hozzáöntjük a bort, és hagyjuk elforrni.

Belekeverjük a lisztet és a paradicsompürét, majd újra feljebb vesszük a lángot, és pár percig hevítjük.

Hozzáöntjük a húsalaplét, alaposan átkeverjük, felforraljuk, majd a lángot ismét alacsonyabbra vesszük, és fél óráig lassan forraljuk. Ezután finom szövésű muszlinon átszűrjük, amíg egy igen sűrű szószt nem kapunk.

A tésztát kinyújtjuk, a hagymás keverékkel raviolikat készítünk belőle, és forró vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zsályát, habosra forraljuk, majd hozzáadjuk a chiantiszószt és a tésztára öntjük.


Hagymás ravioli chiantiszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás ravioli chiantiszósszal

Hagymás ravioli chiantiszósszal

Második randira - hagymás, de isteni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés