Hagymás rostélyos tarjából recept

Hagymás rostélyos tarjából
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
18697

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mi van a hagymahaj alatt? Ezúttal tarja!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg sertéstarja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1.5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl húsalaplé
  • só, bors

A lyoni hagymához:

  • 4 fej vöröshagyma
  • liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A hússzeletek sózzuk, borsozzuk, átdörzsöljük a fokhagymával, és forró olajban mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük és melegen tartjuk.

A serpenyőbe tesszük az apróra vágott hagymát, 15 másodpercig pároljuk, majd hozzáöntjük a bort, és a felére visszaforraljuk.

Hozzáadjuk a mustárt és az alaplét, sűrűre forraljuk, majd visszatesszük bele a hússzeleteket, és készre sütjük. Ezután letakarva egy meleg tányéron félretesszük.

A lyoni hagymához a felkarikázott hagymát annyi lisztbe forgatjuk, amennyit felvesz, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük, és tálaláskor a hús tetejére halmozzuk.


Hagymás rostélyos tarjából recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás rostélyos tarjából

Hagymás rostélyos tarjából

Mi van a hagymahaj alatt? Ezúttal tarja!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hagymás rostélyos tarjából recepthez

annuska46 - 2016. április 06.
most kipróbálom a családnak
thumb
vajdamarta - 2014. január 28.
Szombaton én is elkészítettem, marhahús híján szintén tarjából. A folyamatosan sülő hagymát szinte dugdosnom kellett a fürge ujjak elől... Felteszem a fotót és a leírást.
Kissné Magdi - 2014. január 10.
Holnap kifogom probálni.
Schrötter Lászloné - 2010. november 20.
nagyon finom csináljátok meg ,nem csalodtok benne. Livia