Hagymás tarja-rakottas recept

Hagymás tarja-rakottas
3.5 12

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
10042

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mi az átlagos fogyasztásnál jóval kevesebb húst eszünk, mégis alkalmanként szeretek egyszerre nagyobb mennyiséget, esetleg többfajta hús felhasználásával sütni, mert a többletet a szaftjában lefagyasztom vagy 1-2 napon belül más ételhez felhasználom. Így emiatt legközelebb jócskán megrövidül az ebéd vagy vacsora elkészítésének ideje.

9 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 szelet vastag tarja csont nélkül
  • 6 db pulyka medalion
  • 1 db csirkemellfilé
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz testes vörösbor
  • 1 dl víz
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • csipetnyi csilipor
  • 2 evőkanál zsír vagy 3 ek étolaj

Elkészítés

A csibemellfilét középen ketté, keresztben 3-3 korongra vágjuk. Az összes megmosott, megtörölgetett húst gyengén kiverjük, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel megszórjuk. A felkarikázott vöröshagymával egy kizsírozott vagy kiolajozott, közepes méretű tepsibe rétegezzük és közé préseljük a fokhagyma gerezdeket is.

2 dl bor és a víz keverékét ráöntjük. Kevés olajba vagy olvasztott zsírba keverjük az őrölt paprikát és a csiliport, a rakottas tetejére kanalazzuk. Fedő nélkül 50 percre 180 fokos sütőbe helyezzük. Félóra múlva apránként hozzáöntjük a maradék bort, és a boros szafttal többször meglocsolva pirosas barnára sütjük.

Ha kész, kivesszük a sütőből, meghintjük kevés törött borssal, letakarjuk, pár percig pihentetjük. Polenta lepénykékkel, kovászos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Készítette Nyersné Vajda Márta


Hagymás tarja-rakottas recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás tarja-rakottas

Hagymás tarja-rakottas

Mi az átlagos fogyasztásnál jóval kevesebb húst eszünk, mégis alkalmanként szeretek egyszerre nagyobb mennyiséget, esetleg többfajta hús felhasználásával sütni, mert a többletet a szaftjában lefagyasztom vagy 1-2 napon belül más ételhez…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés