Hagyományos linzervirág recept

Hagyományos linzervirág
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1199

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A linzer az egyik legismertebb és leggyakoribb aprósütemény, amit az ünnepek alkalmával készítünk. Olcsó, könnyen elkészíthető, sokáig eláll és nem utolsó sorban nagyon finom.
7 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája

Továbbá:

  • Fél kis üveg sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk.

Erősen lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.

Egy tömör és egy lyukas linzerformával kiszaggatjuk a sütiket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Hagyjuk meghűlni.

Majd egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas virágot.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

21 db közepes méretű virág lesz ebből az adagból.


Hagyományos linzervirág

Hagyományos linzervirág

A linzer az egyik legismertebb és leggyakoribb aprósütemény, amit az ünnepek alkalmával készítünk. Olcsó, könnyen elkészíthető, sokáig eláll és nem utolsó sorban nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés