Halas mini pizza recept

Halas mini pizza

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1843

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Alapként ciabatta zsemléket használhatunk az otthon készített pizzához. 

4 személyre

  • 8 kávéskanál extra szűz olívaolaj
  • 12 dkg mozzarella sajt durvára reszelve
  • só és fekete bors
  • 10 dkg tisztított főtt garnélarák
  • 10 dkg tintahalkarika
  • 4 db félig sült ciabatta zsemle
  • 4 evőkanál pesto (ledarált friss bazsalikomból fenyőmandulából, fokhagymából, reszelt parmezán sajtból és olívaolajból kevert pikáns ízű mártás)
  • 4 db közepes nagyságú paradicsom mindegyik 6 szeletre vágva
  • 1 kb. 20 dkg-os konzerv csemegekukorica jól lecsepegtetve
  • 20 dkg konzervtonhal vízben eltett, lecsepegtetve és szétmorzsolva
  • apróra vágott petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gáznál 6-os fokozat). Tegyünk egy vastag fenekű tepsit a sütőbe, hogy felmelegedjen.

Vágjuk félbe a zsemléket, és kenjük meg a vágott oldalukat a pestóval, egészen a szélekig. Tegyünk mindegyik félbevágott zsemlére 3 szelet paradicsomot, és szórjuk meg a kukoricával és a reszelt mozzarella sajttal.

Osszuk el a tonhalat, a garnélarákot és a tintahalkarikákat a pizzákon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és csorgassunk mindegyik pizzára egy kávéskanál olajat.

Tegyük a pizzát a forró tepsibe, és süssük 10-12 percig vagy amíg a sajt meg nem olvad. Szórjuk meg petrezselyemmel, és tálaljuk.

Tipp:

• Használjunk pizzaalapnak félig sült pizzalapot, ciabatta veknit vagy 2 kis félig sült bagettet, vízszintesen félbevágva. Készíthetünk gyors pizzát pitából is, konzervszardíniával és makrélával. Grillezzük meg kissé 4 nagy pita mindkét oldalát, majd kenjük meg az egyik oldalukat 1 kávéskanál paradicsompürével. Tépjünk össze kb. 8 nagy friss bazsalikomlevelet, és szórjuk a paradicsompürére. Vágjunk fel 2 paradicsomot vékony gerezdekre, és tegyük rá a pitára a durván lereszelt mozzarella sajttal együtt. Csepegtessünk le egy kb. 12 dkg-os olajos konzervszardíniát (az olajat tartsuk meg) és egy kb. 12 dkg-os, sós vízben eltett makrélafilét. Morzsoljuk szét a szardíniát és a makrélát, és tegyük a pizzákra 10 dkg tisztított, főtt garnélarákkal együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és csorgassunk mindegyikre 1 kávéskanálnyit a félretett szardíniaolajból. Grillezzük 4-5 percig. Díszítsük néhány bazsalikomlevéllel, majd tálaljuk. Használhatunk más konzervhalat is. Próbáljuk ki a receptet szardellával, heringfilével, paradicsomszószban eltett szardíniával, egyéb szardíniafajtával, rákkal és különféle kagylókkal.

Miért egészséges?

• A garnélarák jódot tartalmaz, amely nélkülözhetetlen a pajzsmirigy zavartalan működéséhez. Érdemes otthon tonhalkonzervet tartani, mivel felhasználása nagyon egyszerű. A sós vízben eltett tonhal feleannyi kalóriát tartalmaz, mint az olajos változat. A csemegekukorica számos tápanyagot tartalmaz, így élelmi rostokat is, amelyeknek fontos szerepük van az emésztőrendszer karbantartásában.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 633 kcal, fehérje 44 g, zsír 30 g (ebből, telített 9 g), szénhidrát 50 g (ebből cukor 9 g), rost 3 g, B12-vitamin, niacin, kalcium, szelén, A-, B1-, B6-, E-vitamin, réz, vas, cink, B2-, C-vitamin, kálium


Halas mini pizza recepthez kapcsolódó receptek

Halas mini pizza

Halas mini pizza

Alapként ciabatta zsemléket használhatunk az otthon készített pizzához. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Halas mini pizza recepthez

thumb
ibi1950 - 2010. október 04.
Nagyon gusztusos, sajnos én nem vagyok oda a tenger gyümölcseiért, pedig tudom, hogy milyen fontos lenne minél többet enni belőle. Ennek ellenére lehet, hogy a hét végén kipróbálom, és utána pontozok, és beszámolok.