Halas taco recept

Halas taco

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1544

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hal van a palacsintában - pontosabban halkeverék a tacóban!

4 személyre

  • 70 dkg tengeri halfilé
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 0.5 kiskanál kóser só
  • 1 kiskanál csilipor

A tacóhoz:

  • 8 db tortillalap
  • 0.5 fej káposzta (tetszőleges)
  • 2 db paradicsom
  • 2 db lime

A salsához:

  • 3 db paradicsom
  • 1 db jalapeño paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 0.5 csokor koriander

A dresszinghez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 0.5 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál fehér bors

Elkészítés

A salsához a paradicsomot és a paprikát kevés vízben felforraljuk, majd 2-3 percre jeges vízbe tesszük. A paradicsom héját egy hegyes késsel eltávolítjuk, a paprikából a magok nagy részét kikanalazzuk.

A paradicsomhoz és a paprikához hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott hagymát és a koriandert, majd botmixerrel összezúzzuk, és ízlés szerint sózzuk.

A dresszinghez a tejfölt elkeverjük a tejjel, a citromlével, az oregánóval és az összezúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

A csíkokra vágott halat óvatosan beleforgatjuk a kukoricalisztbe, majd a sóba és a csiliporba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a kiterített tortillalapokat meglocsoljuk a dresszinggel, megszórjuk a csíkokra vágott káposztával, majd tetszés szerint teszünk rá a halcsíkokból.

Ezt meglocsoljuk ½ evőkanál dresszinggel, 1 evőkanál salsával, teszünk rá a kockára vágott paradicsomból, és összetekerjük. A töltelékre ízlés szerint egy kis lime-lét facsarunk.


Halas taco recepthez kapcsolódó receptek

Halas taco

Halas taco

Hal van a palacsintában - pontosabban halkeverék a tacóban!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés