Halas taco recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Megnézték: |
Hal van a palacsintában - pontosabban halkeverék a tacóban!
- 70 dkg tengeri halfilé
- 5 dkg kukoricaliszt
- 0.5 kiskanál kóser só
- 1 kiskanál csilipor
A tacóhoz:
- 8 db tortillalap
- 0.5 fej káposzta (tetszőleges)
- 2 db paradicsom
- 2 db lime
A salsához:
- 3 db paradicsom
- 1 db jalapeño paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej vöröshagyma
- 0.5 csokor koriander
- só
A dresszinghez:
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 0.5 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál só
- 0.5 kiskanál fehér bors
Elkészítés
A salsához a paradicsomot és a paprikát kevés vízben felforraljuk, majd 2-3 percre jeges vízbe tesszük. A paradicsom héját egy hegyes késsel eltávolítjuk, a paprikából a magok nagy részét kikanalazzuk.
A paradicsomhoz és a paprikához hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott hagymát és a koriandert, majd botmixerrel összezúzzuk, és ízlés szerint sózzuk.
A dresszinghez a tejfölt elkeverjük a tejjel, a citromlével, az oregánóval és az összezúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
A csíkokra vágott halat óvatosan beleforgatjuk a kukoricalisztbe, majd a sóba és a csiliporba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a kiterített tortillalapokat meglocsoljuk a dresszinggel, megszórjuk a csíkokra vágott káposztával, majd tetszés szerint teszünk rá a halcsíkokból.
Ezt meglocsoljuk ½ evőkanál dresszinggel, 1 evőkanál salsával, teszünk rá a kockára vágott paradicsomból, és összetekerjük. A töltelékre ízlés szerint egy kis lime-lét facsarunk.