Halászlé recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 85 perc
Megnézték: |
Büszkeségünk. Erős idegzetűeknek bogyiszlóival.
- 1 l víz
- 40 dkg keszeg
- 1 kg ponty
- 2 db vöröshagyma
- 1 evők. (púpozott) édesnemes
- fűszerpaprika
- 1 evők. só
- 2 db babérlevél
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 dkg gyömbér
- 1 evők. zsír
Elkészítés
A keszegből, a kifilézett ponty fejéből és csontjából a hagymával és 1 liter vízzel a szokott módon alaplét főzünk (kb. 1 órán keresztül főzzük, hogy az íz és a kollagén anyagok kioldódjanak), majd az egészet finom szűrön átszűrjük.
A lébe beletesszük a fűszerpaprikát, jól kiforraljuk, majd mehetnek bele az előzőleg besózott és beirdalt haldarabok és a belsőségek. További 10 percet forraljuk, és kész.
A lereszelt gyömbért és a leheletfinomra vágott erős paprikát összekeverjük, kikenjük vele a tányérok alját, és rámerjük a forró levest.
Halászlé recepthez kapcsolódó receptek
Halászlé
Büszkeségünk. Erős idegzetűeknek bogyiszlóival.
Hozzászólások a(z) Halászlé recepthez
Laci-Békés megyéből - 2011. december 28.
Hogigi - 2011. december 27.
Fgyuri - 2011. december 26.
Tünci - 2011. december 22.
Trallala - 2011. február 24.
serci - 2011. január 21.