Halászlé recept

Halászlé
2 12

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
8095

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Büszkeségünk. Erős idegzetűeknek bogyiszlóival.

4 személyre

  • 1 l víz
  • 40 dkg keszeg
  • 1 kg ponty
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 evők. (púpozott) édesnemes
  • fűszerpaprika
  • 1 evők. só
  • 2 db babérlevél
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 dkg gyömbér
  • 1 evők. zsír

Elkészítés

A keszegből, a kifilézett ponty fejéből és csontjából a hagymával és 1 liter vízzel a szokott módon alaplét főzünk (kb. 1 órán keresztül főzzük, hogy az íz és a kollagén anyagok kioldódjanak), majd az egészet finom szűrön átszűrjük.

A lébe beletesszük a fűszerpaprikát, jól kiforraljuk, majd mehetnek bele az előzőleg besózott és beirdalt haldarabok és a belsőségek. További 10 percet forraljuk, és kész.

A lereszelt gyömbért és a leheletfinomra vágott erős paprikát összekeverjük, kikenjük vele a tányérok alját, és rámerjük a forró levest.


Halászlé recepthez kapcsolódó receptek

Halászlé

Halászlé

Büszkeségünk. Erős idegzetűeknek bogyiszlóival.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Halászlé recepthez

Laci-Békés megyéből - 2011. december 28.
P A N C S E R - ezeket a sorokat komolyan gondoltad?Ne lennél már gyerek,
Hogigi - 2011. december 27.
Ha 1 liter vizet 1 óráig forralunk akkor csak az odakozmált lábos marad! Életében nem főzött halászlét aki ezt írta!!És hova is kellett a zsír?Mert a receptleírásban nem is szerepel.
Fgyuri - 2011. december 26.
Aki ezt a receptet írta az még nem főzött halászlét. Babérlevél, gyömbér zsír ????? Hát a gyufatészta.
Tünci - 2011. december 22.
Gyömbér a sütibe, babérlevél meg a krumpli főzelékbe való. De a tészta , elmaradhatatlan!
Trallala - 2011. február 24.
A gyömbért meg a babérlevelet tényleg nem kell bele. De a tésztát meg mákkal, vagy dióval keverjék össze és ne a hallével!
serci - 2011. január 21.
a gyömbért meg a babérlevelet tegyétek vmi másba,zsír meg van a halfejben hogy kioldja a paprikát! Én kalocsai vagyok,sztem jobb mint a bogyisz! És a tészta el nem maradhat!