Halászlé kétféle halból recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.
- 1 kg pontyfilé
- 50 dkg harcsafilé
- 20 dkg belsőség (tej és ikra )
- 2 db vöröshagyma
- 2 db csípős hegyes paprika
- 4 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 1 doboz paradicsom sűrítmény (70 gr)
- 1 doboz halászlé sűrítmény
- 1 evőkanál sűrítmény
- só
- őrölt csípős paprika
- őrölt fekete bors
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál zsír
- 1.5 dl víz
Elkészítés
A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.
Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.
Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort.
Amikor megfőtt, tálalok.Teszek rá t egy chili paprikát.
Fehér kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
Halászlé kétféle halból recepthez kapcsolódó receptek
Halászlé kétféle halból
A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.