Halászlé kétféle halból

Halászlé kétféle halból

A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.

4 személyre

  • 1 kg pontyfilé
  • 50 dkg harcsafilé
  • 20 dkg belsőség (tej és ikra )
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 doboz paradicsom sűrítmény (70 gr)
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 evőkanál sűrítmény
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1.5 dl víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.

Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.

Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort.

Amikor megfőtt, tálalok.Teszek rá t egy chili paprikát.

Fehér kenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.