Halfilé (cápaharcsa) padlizsánnal recept

Halfilé (cápaharcsa) padlizsánnal
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3772

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors vacsora mindenkor a hal. Olívaolajban, panír nélkül sütve igazán kiadja jellegzetes aromáját. Mennyei!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter tej
  • 2 teáskanál só
  • 1 kg tengeri halfilé (cápaharcsa)
  • 0.5 dl olívaolaj
  • őrölt bors
  • 0.5 db citrom
  • rózsabors
  • 2 db kemény padlizsán
  • 1 db kaliforniai piros- vagy kápia paprika
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál piros őrölt paprika

Elkészítés

A halfiléket pár órával a készítés előtt sós tejben áztatjuk, lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, papírtörlővel leszárítjuk. Őrölt borssal meghintjük, több részletben kevés forró olívaolajon 2-2 percig mindkét oldalukon átsütjük, kiszedjük, frissen facsart citrom levével meglocsoljuk, rózsaborssal megszórjuk.

A paprikát csíkokra szeljük, éppen csak átforrósítjuk az olajban, kiszedjük. A kemény padlizsánt héjastól kockára vágjuk, 15 percre besózzuk, a keletkező levét kinyomjuk. A maradék olajban megsütjük, közben többször rázogatjuk, villával keverjük, hogy ne törjön össze.

A halat a padlizsánnal, paprika csíkokkal tálaljuk, a tányért citromkarikákkal, bazsalikombóbitával díszítjük. Aki nem akar vesződni a zöldségek sütésével, az 1 tál öntetes, nyers salátával vagy rozscipóval fogyassza.. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Halfilé (cápaharcsa) padlizsánnal recepthez kapcsolódó receptek

Halfilé (cápaharcsa) padlizsánnal

Halfilé (cápaharcsa) padlizsánnal

Gyors vacsora mindenkor a hal. Olívaolajban, panír nélkül sütve igazán kiadja jellegzetes aromáját. Mennyei!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés