Halfilé (cápaharcsa) padlizsánnal recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Gyors vacsora mindenkor a hal. Olívaolajban, panír nélkül sütve igazán kiadja jellegzetes aromáját. Mennyei!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 liter tej
- 2 teáskanál só
- 1 kg tengeri halfilé (cápaharcsa)
- 0.5 dl olívaolaj
- őrölt bors
- 0.5 db citrom
- rózsabors
- 2 db kemény padlizsán
- 1 db kaliforniai piros- vagy kápia paprika
- csipet só
- 1 mokkáskanál piros őrölt paprika
Elkészítés
A halfiléket pár órával a készítés előtt sós tejben áztatjuk, lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, papírtörlővel leszárítjuk. Őrölt borssal meghintjük, több részletben kevés forró olívaolajon 2-2 percig mindkét oldalukon átsütjük, kiszedjük, frissen facsart citrom levével meglocsoljuk, rózsaborssal megszórjuk.
A paprikát csíkokra szeljük, éppen csak átforrósítjuk az olajban, kiszedjük. A kemény padlizsánt héjastól kockára vágjuk, 15 percre besózzuk, a keletkező levét kinyomjuk. A maradék olajban megsütjük, közben többször rázogatjuk, villával keverjük, hogy ne törjön össze.
A halat a padlizsánnal, paprika csíkokkal tálaljuk, a tányért citromkarikákkal, bazsalikombóbitával díszítjük. Aki nem akar vesződni a zöldségek sütésével, az 1 tál öntetes, nyers salátával vagy rozscipóval fogyassza.. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta