Halleves heringfilével és kukoricával recept

Halleves heringfilével és kukoricával
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1194

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 7.5 dl halalaplé
  • 2 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 1.5 dl habtejszín
  • 30 dkg apró szemű újburgonya
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 doboz konzerv kukorica (425 ml)
  • 1 doboz olajos heringfilé (190g)
  • só, bors

Elkészítés

A halleveshez tisztítsuk meg a póréhagymát, mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Sikáljuk tisztára a burgonyát, és vágjuk a szemeket négyfelé. Forrósítsuk fel az olajat egy lábosban, és pároljuk benne a póréhagymát kb. 2 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, és pároljuk együtt még 2 percig.

Öntsük a burgonyás hagymára az alaplét, forraljuk fel, és főzzük az egészet alacsony hőfokon kb. 15 percig. Közben öblítsük és jól csepegtessük le a kukoricát. Csepegtessük le a halat is, majd távolítsuk el a bőrét. Villával aprítsuk falatokra.

Adjuk a leveshez a tejszínt, a kukoricát, a halat és a zöldfűszerek felét. Ízesítsük sóval és borssal. Forraljuk fel ismét a levest, majd azonnal vegyük le a tűzhelyről, hogy a hal ne főjön szét. Szórjuk rá a levesre a maradék zöldfűszert, és tálaljuk forrón.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A morzsolt kukoricát azért kell leöblíteni, hogy eltávolítsuk a szemekre tapadó kukoricakeményítőt, amitől a leves zavaros lenne.

A recept tápértéke:

Adagonként: 440 kcal (1835 kJ), 18 g fehérje, 25 g zsír, 37 g szénhidrát


Halleves heringfilével és kukoricával recepthez kapcsolódó receptek

Halleves heringfilével és kukoricával

Halleves heringfilével és kukoricával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés