Halleves recept

Halleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1088

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Receptek a múltból. Magyar úriasszonyok lapja 1937.

4 személyre

  • harcsa, kecsege, süllő
  • 1 evőkanál zsír
  • 5 db középnagyságú hagyma
  • 3 db karikára vágott zöldpaprikát
  • ízlés szerint pirospaprika
  • 0.5 kg paradicsom
  • 1.5 liter víz

Elkészítés

„Halleves. E levest többféle halból készítjük, pld. harcsából, kecsegéből, süllőből, potykát ne használjunk, mert igen szálkás. A halakat jól megmossuk, bőrüket lehúzzuk és besózzuk. Egy edénybe egy jó evőkanálnyi zsírt teszünk, 5 darab középnagyságú hagymát apróra vágva benne megpirítjuk világos sárgára, teszünk bele 3 karikára vágott zöldpaprikát, egy kis piros paprikát, ½ kg paradicsomot, feltöltjük 1 ½ liter vízzel és fedő alatt kb 2 órát főzzük, a halat a tálalás előtt csak félórával tesszük bele, keverni nem lehet, mert a hal szétmegy.”


Halleves recepthez kapcsolódó receptek

Halleves

Halleves

Receptek a múltból. Magyar úriasszonyok lapja 1937.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Halleves recepthez

thumb
Receptvarázs - 2014. december 02.
köszi, bár ez akkor lehet akár fél vagy egy kiló is :)
thumb
bisztrónyúl - 2014. december 01.
negy szemelyre kertem a halastol(-;, adott amennyit gondolt!
thumb
Receptvarázs - 2014. december 01.
Kedves Bisztrónyúl, kb. mennyi halból készítetted a levest?