Halpogácsa - halas fasírt recept

Halpogácsa - halas fasírt
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1369

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a halpogácsába főtt krumpli is kerül, így már külön köretet nem is igényel, elég hozzá egy finom salátát kínálni.

2 személyre

  • Hozzávalók 4 db pogácsához:
  • 30 dkg krumpli
  • 0.5 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 szál újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • őrölt bors
  • 1 db tojás panírozáshoz
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplit megpucolni, kockára vágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd néhány másodpercre visszatenni a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(közben kevergetni kell, nehogy leégjen)

Ezután krumplinyomón átnyomni, vagy villával jól összetörni.

Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverni a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal.

Ezután kézzel alaposan összekeverni a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázni a masszából.

A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatni.

Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevíteni, majd belehelyezni a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütni, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedni, és a felesleges olajat leitatni a pogácsákról.

Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.


Halpogácsa - halas fasírt recepthez kapcsolódó receptek

Halpogácsa - halas fasírt

Halpogácsa - halas fasírt

Mivel a halpogácsába főtt krumpli is kerül, így már külön köretet nem is igényel, elég hozzá egy finom salátát kínálni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés