Halpörkölt Nanó módra recept

Halpörkölt Nanó módra
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1569

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Érdemes kipróbálni, mert páratlan kulináris élmény a hallével felöntött sűrű-szaftos és sütőben is átsütött ízes halhús. Munka- és időigényesebb a közismerten elterjedt egyszerű, megszokott halpörköltnél, de megéri a fáradságot. S ha van otthon maradék halászlevünk /ld. pl. a receptjeim között: ’Halászlé – passzírozott alapból’/, akkor nem kell hal-alaplevet sem készíteni előtte. Bolti halászlé kockával ne rontsuk el…!

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Elősütéshez:

  • 3 nagy szelet nagy szelet ponty (60 dkg)
  • 3 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • 2 csipet majoránna
  • olaj a sütéshez

Pörkölt léhez:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 4 evőkanál házi lecsó
  • 1 teáskanál erős pirospaprika krém
  • 0.5 liter halászlé

Elkészítés

A halszeletek gerinc melletti 2 oldalán a vastaghúsos részt levágjuk, későbbi felhasználásra félretesszük. A bordacsontos, szálkamentes egyenes darabokat 3-3 kockára vágjuk. Így 18 halhús darabkát kapunk. Kellően besózzuk, beleforgatjuk a borssal, majoránnával elkevert lisztbe. Serpenyőben felforrósított olajban mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.

Az olajból 2 evőkanálnyit a serpenyőben hagyunk, a többit átszűrve félretesszük egy másik halsütéshez. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az olajat felhevítjük, az apró kockára vágott hagymát nagy lángon barnásra pirítjuk, rátesszük a lecsót vagy annak megfelelő mennyiségű friss paradicsom- és paprikaszeletet, chili krémet. Zsírjára sütjük, beleszórjuk az őrölt paprikát, rögtön felöntjük a halászlével. Felforraljuk, pár percig lefedve főzzük, majd nyeles burgonya törővel kissé pépesre törjük.

Az elősütött halkockákat tűzálló tálba helyezzük, ráöntjük a sűrű levet, a forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Sem tejföl, sem kifőtt tészta nem kívánkozik mellé, mert családom szerint a puha kenyérke a legjobb körete…

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Halpörkölt Nanó módra recepthez kapcsolódó receptek

Halpörkölt Nanó módra

Halpörkölt Nanó módra

Érdemes kipróbálni, mert páratlan kulináris élmény a hallével felöntött sűrű-szaftos és sütőben is átsütött ízes halhús. Munka- és időigényesebb a közismerten elterjedt egyszerű, megszokott halpörköltnél, de megéri a fáradságot.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés