Hamburgi angolna recept

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/images/uploads/19_90_1_1.png

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
656

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hamburgban hagyományosan igen gazdag a halkínálat. Ennek megfelelően a hamburgi halreceptekből is bőséges a választék.

4 személyre

  • 1 db angolna (1 kg)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 l halalaplé
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 szem szegfűbors
  • 1 finomfű csokrocska (bouquet garni)
  • 30 dkg friss csiperkegomba
  • 12 dkg vaj
  • 3 dl víz
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomó petrezselyem
  • 8 szem bors

Elkészítés

Nyúzzuk le az angolna bőrét, távolítsuk el a belső részeit,és vágjuk körülbelül 7 cm hosszú darabokra. A hagymát vágjuk négy részre. Öntsük a halalaplét és a fehérbort a fazékba. Adjuk hozzá a hagymát, a zöldfűszereket, a szegfűborsot, a borsot és az angolnadarabokat. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon főzzük puhára.

Közben tisztítsuk és mossuk meg a csiperkegombát. Forrósítsunk fel 1,5 evőkanál vajat, tegyük bele a gombát, és pároljuk alacsony hőfokon 10 percig.

A gombócokhoz forraljuk fel a 3 dl vizet 6 dkg vajjal, keverjünk hozzá 8 dkg lisztet, és főzzük, amíg el nem válik a fakanáltól. Keverjük hozzá a 2 tojást, és szaggassunk belőle gombócokat.

Merjük ki az angolnadarabokat a levesből. Gyúrjunk össze 2,5 dkg lisztet 2,5 dkg vajjal, és sűrítsük be vele a levest mártás sűrűségűre. Vágjuk apróra a petrezselymet. Helyezzük el a haldarabokat egy tálon. Tegyük melléjük a gombát és a gombócokat. Öntsük rá a mártást.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK: Ezt a halat ehetjük főételnek, de kisebb adagokban ünnepi menü második fogásaként is tálalhatjuk.


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/images/uploads/19_90_1_1.png

Hamburgi angolna

Hamburgban hagyományosan igen gazdag a halkínálat. Ennek megfelelően a hamburgi halreceptekből is bőséges a választék.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés