Hamis francia krémes kekszből recept

Hamis francia krémes kekszből

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
163

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A konyhaszekrényben már jó ideje ott lapult egy csomag keksz. Valami finom kis desszertet szerettem volna belőle készíteni ... több ötlet is volt a tarsolyomban, de végül erre a hamis francia krémesre esett a választásom. Nagyon, nagyon finom lett. A családom és a barátaim nem győzték dicsérni. Ha Te is szereted a habos-krémes finomságokat, akkor ezt kötelező lesz elkészítened! ;) Elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Vétek kihagyni ezt a desszertet. Utána már csak a jóleső dicséreteket kell bezsebelned és élvezni a finom ízeket.

8 személyre

  • 300 g bármely téglalap alakú édes keksz (Petit beurre)
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor + 4 ek.
  • 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 4 dl cukrászhab (meggle)
  • 1 csomag habfixáló

Csokimáz hozzávalói:

  • 5 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg ráma margarin

Elkészítés

Elkészítés: (tepsi mérete: 30cm x 33cm)

1. A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.

2. Közben a margarint a 4. ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük.

3. A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.

4. A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé.

5. Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.

Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.

6. Hűtőbe tároljuk, és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).


Hamis francia krémes kekszből recepthez kapcsolódó receptek

Hamis francia krémes kekszből

Hamis francia krémes kekszből

A konyhaszekrényben már jó ideje ott lapult egy csomag keksz. Valami finom kis desszertet szerettem volna belőle készíteni ... több ötlet is volt a tarsolyomban, de végül erre a hamis francia krémesre esett a választásom. Nagyon, nagyon finom…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés