"Hamis" leveles tészta recept

4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2894

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amikor Nagymamának kevés ideje maradt, túróból készített leveles tésztából sütött kis süteményeket, ezeknek nemcsak az ízük volt remek, de gyorsan el is készültek.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A túrós leveles tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 2 db őszibarack
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 1 evőkanál tejszín
  • 10 dkg meggy

Elkészítés

Csepegtessük le a túrót. Gyúrjuk jól össze a liszttel, a vajjal, a cukorral és a sóval. Tegyük 30 percre hidegre, majd belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki. Vágjuk a tésztalapot négyzetekre (élek hossza: 13 cm). A tészta maradékából szúrjunk ki kis korongokat.

Hámozzuk meg és szeleteljük fel az őszibarackot, magozzuk ki a meggyet. Tegyünk mindegyik négyzetlapra egy kis darab marcipánt. Osszuk el a tésztaszeleteken az őszibarackot és a meggyet. Csöpögtessünk rá citromlevet.

A tésztalapok 4 sarkát felhajtva készítsünk kis batyukat, és tegyünk mindegyiknek a közepére egy tésztakorongot. Keverjük el a tojássárgáját a tejszínnel. Kenjük meg vele a tésztát. Süssük a sütőben körülbelül 20 percig.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C Gáz: 3-4. fokozat. Ha kevés az időnk, használjunk mélyhűtött leveles tésztát és befőttet.


"Hamis" leveles tészta

Amikor Nagymamának kevés ideje maradt, túróból készített leveles tésztából sütött kis süteményeket, ezeknek nemcsak az ízük volt remek, de gyorsan el is…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés