Hamis somlói recept
Beküldő: Szepesi Ági Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg babapiskóta vagy egy 6 tojásos piskóta
- 1.3 dl tej
- 3 csomag csokoládés pudingpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg mazsola
- 15 dkg margarin
- 15 dkg durvára vágott dió
- 1 db rumaroma
- 2 dl tejszín
- egy kevés olvasztott csoki a tetejére
Elkészítés
Egy közepes méretű tepsi aljára összetörjük a babapiskótát. Ha nincs, akkor sütünk egy 6 tojásos piskótát és beletépkedjük az egészet, majd megszórjuk a mazsolával. Mindegy melyikkel készítjük, mind a kettővel nagyon finom.
A tejben megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, majd amikor már majdnem jó, beletesszük a durvára vágott diót, egy kicsit még főzzük és elzárjuk. A forró pudingba beletesszük a margarint, majd néha megkevergetjük. Amikor már elolvadt benne, beletesszük a rumaromát is.
Ezt a forró, pudingos masszát ráöntjük a mazsolás piskótára, majd teljesen kihűtjük. Amikor már jó hideg, a tejszínt felverjük, és elsimítjuk a tetején. Tehetünk rá egy kis olvasztott csokit, vagy csokireszeléket, kinek mi tetszik.