Hamis somlói recept

Hamis somlói
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
12251

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg babapiskóta vagy egy 6 tojásos piskóta
  • 1.3 dl tej
  • 3 csomag csokoládés pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 1 db rumaroma
  • 2 dl tejszín
  • egy kevés olvasztott csoki a tetejére

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsi aljára összetörjük a babapiskótát. Ha nincs, akkor sütünk egy 6 tojásos piskótát és beletépkedjük az egészet, majd megszórjuk a mazsolával. Mindegy melyikkel készítjük, mind a kettővel nagyon finom.

A tejben megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, majd amikor már majdnem jó, beletesszük a durvára vágott diót, egy kicsit még főzzük és elzárjuk. A forró pudingba beletesszük a margarint, majd néha megkevergetjük. Amikor már elolvadt benne, beletesszük a rumaromát is.

Ezt a forró, pudingos masszát ráöntjük a mazsolás piskótára, majd teljesen kihűtjük. Amikor már jó hideg, a tejszínt felverjük, és elsimítjuk a tetején. Tehetünk rá egy kis olvasztott csokit, vagy csokireszeléket, kinek mi tetszik.


Hamis somlói recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hamis somlói recepthez

Marcsi - 2014. március 12.
Szia évuci!

Tuti,hogy elírás történt a receptben,mert a tej mennyisége nem 1,3 dl,hanem 1,3 liter.Kell ennyi a 3 pudingporhoz,hogy elegendő legyen a krém.
évuci - 2012. február 01.
Szia. Az illetékes nem válaszol, de így sűrübb a krém:)
Eigner Lászlóné - 2011. december 02.
A 3 pudingporhoz elég az 1,3 dl tej?