Hamis somlói

Hamis somlói
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg babapiskóta vagy egy 6 tojásos piskóta
  • 1.3 dl tej
  • 3 csomag csokoládés pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 1 db rumaroma
  • 2 dl tejszín
  • egy kevés olvasztott csoki a tetejére
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsi aljára összetörjük a babapiskótát. Ha nincs, akkor sütünk egy 6 tojásos piskótát és beletépkedjük az egészet, majd megszórjuk a mazsolával. Mindegy melyikkel készítjük, mind a kettővel nagyon finom.

A tejben megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, majd amikor már majdnem jó, beletesszük a durvára vágott diót, egy kicsit még főzzük és elzárjuk. A forró pudingba beletesszük a margarint, majd néha megkevergetjük. Amikor már elolvadt benne, beletesszük a rumaromát is.

Ezt a forró, pudingos masszát ráöntjük a mazsolás piskótára, majd teljesen kihűtjük. Amikor már jó hideg, a tejszínt felverjük, és elsimítjuk a tetején. Tehetünk rá egy kis olvasztott csokit, vagy csokireszeléket, kinek mi tetszik.