Hamis spárgás pizza recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Beugrott a pita - a pizza nem ért rá!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg zöld spárga
- 30 dkg ricotta
- 2 evőkanál reszelt citromhéj
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
- 4 db pita
- 8 szelet prosciutto (sonka)
- rucola és parmezán a tálaláshoz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A spárgát alaposan megmossuk, forró vízben 2 percig blansírozzuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk.
A ricottát összekeverjük a citromhéjjal, sózzuk, borsozzuk,
majd az olajjal meglocsolt pitákra kanalazzuk. A tetejére halmozzuk a spárgát és a prosciuttót.
Ismét meglocsoljuk olívaolajjal, majd 15 perc alatt
aranybarnára sütjük. Rucolával és parmezánforgácsokkal
megszórva tálaljuk.
Hamis spárgás pizza recepthez kapcsolódó receptek
Hamis spárgás pizza
Beugrott a pita - a pizza nem ért rá!