Hamis spárgás pizza

Hamis spárgás pizza

Beugrott a pita - a pizza nem ért rá!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg zöld spárga
  • 30 dkg ricotta
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • 4 db pita
  • 8 szelet prosciutto (sonka)
  • rucola és parmezán a tálaláshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A spárgát alaposan megmossuk, forró vízben 2 percig blansírozzuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük, és vékony csíkokra vágjuk.

A ricottát összekeverjük a citromhéjjal, sózzuk, borsozzuk,

majd az olajjal meglocsolt pitákra kanalazzuk. A tetejére halmozzuk a spárgát és a prosciuttót.

Ismét meglocsoljuk olívaolajjal, majd 15 perc alatt

aranybarnára sütjük. Rucolával és parmezánforgácsokkal

megszórva tálaljuk.