Hamis vadas csirkemell recept

Hamis vadas csirkemell
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4492

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kedvenc ételeim közé tartozik a finom vadas mártással készített husi. Azonban ha nagyon sietős dolgunk akad, akkor készítsük el ezt az olcsóbb változatot, ami ugyan nem annyira adja vissza ízében az igazi marhahúsos vadast, de hasonló ízűt kóstolhatunk hétköznapokon is, amikor rohanás az életünk.

4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 db nagy sárgarépa
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 teáskanál mustár
  • babérlevél
  • 3 evőkanál olajvagy vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 dl húslé vagy víz
  • orsótészta
  • só a tészta főzővizébe

Elkészítés

Elkészítése:

A csirkemellett csíkokra vágjuk, a tésztát 2 liter forrásban léyő sós vízben puhára kifőzzük.

A sárgarépát

megtisztítjuk, a reszelő durva fokán lereszeljük.A cukrot egy széles peremű serpenyőben karamellizáljuk, majd a répát rádobjuk.A babérlevéllel fűszerezzük és kis lángon, lefödve 12 percig pároljuk,ha kell vizet öntünk hozzá, ne égjen le.A csirkemellet a mustárral ízesítjük és 2 dl húslevet,vagy vizet öntünk rá. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a vadas csirkemellet ezzel behabarjuk, azaz sűrítjük.Akkor jó, ha a leve mártásszerű lesz. Az orsótésztával kínáljuk.Petrezselyemmel megszórhatjuk.


Hamis vadas csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Hamis vadas csirkemell

Hamis vadas csirkemell

A kedvenc ételeim közé tartozik a finom vadas mártással készített husi. Azonban ha nagyon sietős dolgunk akad, akkor készítsük el ezt az olcsóbb változatot, ami ugyan nem annyira adja vissza ízében az igazi marhahúsos vadast, de hasonló ízűt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés