Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával recept

Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
624

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a harcsa és a tészta is igen gyorsan elkészül, így nem kell órákat a konyhában tölteni.

2 személyre

  • 40 dkg afrikai harcsafilé
  • 20 dkg széles metélt
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál halfűszerkeverék
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • 0.5 dl fehérbor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt (kisebb)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A halfilét vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Az olívaolajat hevítsük fel egy wokban, (vagy serpenyőbe) adjuk hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kellően összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott harcsafilét. Keverjük össze, és pirítsuk addig, még a hal húsa kifehéredik. Ezután szórjuk meg ízlés szerint sóval és a fűszerekkel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk 5-6 percig.

Amikor már kellően megpárolódott, szórjuk meg a kukoricaliszttel és óvatosan forgassuk össze. Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a szaft. Közben többször rázogassuk meg, de keverni már ne keverjük, mert a puhára főtt halhús különben szétesik.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük és csepegtessük le.

Tálaláskor halmozzuk a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejszínes-fűszeres harcsát, és így kínáljuk.


Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával

Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával

Mivel a harcsa és a tészta is igen gyorsan elkészül, így nem kell órákat a konyhában tölteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés