Harcsa vincellér módra recept

Harcsa vincellér módra
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2391

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A harcsa az egyik kedvencem, így szeretem többféleképpen elkészíteni. A harcsa nagyon finomra párolódik a fűszeres borban, a mártás pedig igazán jól illik hozzá. Köretnek pedig ízlés szerint kínálhatunk rizst, vagy krumplipürét.

2 személyre

  • 60 dkg harcsafilé
  • 50 dkg vörös szőlő (nálam otelló)
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • őrölt fehérbors
  • 1 db babérlevél
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál méz (el is hagyható)

Elkészítés

A harcsafilét ízlés szerint besózni, és megszórni őrölt fehérborssal, majd 30 percig állni hagyni, hogy az ízek kicsit átjárják.

Ezután beletenni egy serpenyőbe, felönteni a borral, majd hozzáadni a babérlevelet, a szegfűszeget, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.

Lefedve kb. 10 perc alatt készre párolni a harcsaszeleteket, majd kiszedni és tálalásig melegen tartani.

A visszamaradt fűszeres borba, belekanalazni a mézet, hozzáadni a vajat, majd kevergetve addig melegíteni még a vaj teljesen felolvad. (a méz el is hagyható!!!, de mi édesebben szeretjük a gyümölcsmártást azért tettem bele)

Ezután beletenni a leszemezett szőlőt, majd szép lassan, néha óvatosan megkeverve, kb 5 percig főzni.

A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverni, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatni. Végül óvatosan kevergetve, kiforralni, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.

Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínálni. (kínálhatunk hozzá még ízlés szerint krumplipürét is)


Harcsa vincellér módra recepthez kapcsolódó receptek

Harcsa vincellér módra

Harcsa vincellér módra

A harcsa az egyik kedvencem, így szeretem többféleképpen elkészíteni. A harcsa nagyon finomra párolódik a fűszeres borban, a mártás pedig igazán jól illik hozzá. Köretnek pedig ízlés szerint kínálhatunk rizst, vagy krumplipürét.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés