Harcsapaprikás csuszatésztával recept

Harcsapaprikás csuszatésztával
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4370

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ünnepekre is elkészíthető ebédre ez a halétel, nemcsak nyáron, vagy bográcsban.

4 személyre

  • 50 dkg afrikai harcsaflé
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db kápiapaprika
  • kevés őrölt bors
  • 1 dl Olasz Rizling száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 40 dkg csuszatészta (saját készítésű 2 tojásból)

Elkészítés

A halfilét kockákra vágom, a szalonnát felaprítom, majd az apróra vágott hagymával és fokhagymával, aprított kápiával felteszem pirítani egy lábasban. Ha már eléggé megdinsztelődött, meghintem pirospaprikával, majd azonnal felöntöm kevés vízzel, nehogy odaégjen.

Összeforralom, majd belerakom a halhúst. Sóval, kevés őrölt borssal, evőkanálnyi sűrített paradicsommal ízesítem, és 15-20 percig főzöm.

Közben kifőzöm a házi csuszatésztát, majd leszűröm, kevés vajat teszek rá, és félreteszem tálalásig meleg helyre. A halpaprikáshoz öntök fehérbort a végén, és tejföllel besűrítem. Azonnal tálalom a csuszatésztára halmozva. Díszítem lilahagymával és piros kápiával.


Harcsapaprikás csuszatésztával recepthez kapcsolódó receptek

Harcsapaprikás csuszatésztával

Harcsapaprikás csuszatésztával

Ünnepekre is elkészíthető ebédre ez a halétel, nemcsak nyáron, vagy bográcsban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Harcsapaprikás csuszatésztával recepthez

thumb
Gizi - 2013. szeptember 30. 12345
Kedves Zsuzsa! A harcsapaprikásnak nálunk is nagy sikere van. Bort nem szoktam hozzá önteni, de kifogom próbálni úgy is. Volt hogy túrós csuszás rétest sütöttem hozzá, nagyon finom volt együtt.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 29. 12345
Kedves Receotvarázs újabb hibám volt,kérlek pótoljátok!Köszönettel: Zsuzsa
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 29. 12345
Hozzávalók a harcsapaprikáshoz:50 dkg afrikai harcsaflé,só,15 dkg kolozsvári szalonna füstölt, 1 fej hagyma,1 gerezd fokhagyma,1 ek fűszerpaprika, 1 ek sürített paradicsom,1 db kápiapaprika,1 kevés őrölt bors,1 dl Olasz Rizling száraz fehérbor,1dl tejföl.40 dkg csuszatészta.( Saját készítésű 2 tojásból).