Harcsapaprikás másképp recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Harcsabajuszra vigyázni! Klasszika filológia
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 0.5 evőkanál liszt
- 1.5 dl tejföl
- 35 dkg friss tészta
- só
A töltelékhez:
- 35 dkg darált harcsahús
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- só
- bors
A gombóchoz:
- 40 dkg túró
- 8 dkg búzadara
- 2 db tojás
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 1 evőkanál frissen aprított kapor a tetejére
- só
Elkészítés
A gombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kézzel gombócokat formázunk belőle, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A töltelék hozzávalóit is összedolgozzuk.
A szószhoz az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre
pároljuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Megsózzuk, és egy kevés vízzel addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután átszűrjük, majd tovább forraljuk, miközben behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
A kinyújtott tésztát 4-5 cm-es karikákra vágjuk, minden másodikra egy-egy kanál tölteléket helyezünk, majd lefedjük az üresen maradt lapokkal, és a széleket alaposan összezárjuk.
A töltött táskákat 3-4 perc alatt lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hűtőből kivett gombócokat is forró vízben 3-4 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
Tálaláskor a táskákat a tányérokra porciózzuk, meglocsoljuk a szafttal, a gombócokat pedig melléjük helyezzük. (A gombócokat ízlés szerint megszórhatjuk kaporral.)