Harcsaszeletek Molnárné módra hordóburgonyával recept

Harcsaszeletek Molnárné módra hordóburgonyával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kecskés Tímea

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
8618

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A harcsaszeletek Molnérné módra egy könnyen elkészíthető és mutatós halétel receptje.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 180 dkg harcsafilé
  • 4 dkg só
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 25 dkg vaj
  • 4 db citrom
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 adag hordó burgonya

Elkészítés

A halat szeleteljük, sózzuk, majd állni hagyjuk. Két citromot meghámozunk, majd felszeleteljük. A másik két citrom levét kicsavarjuk és átszűrjük. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A harcsaszeleteket lisztbe mártjuk.

Serpenyőben egy kevés zsírt hevítünk, melyben pirosra sütjük a harcsaszeletek mindkét oldalát. A halas tál egyik felére tálaljuk az elkészített hordóburgonyát, mellé tálaljuk ízlésesen a frissen sütött harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást.

Ekkor elkészítjük a barna vajat. Serpenyőben habzásig hevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, gyorsan elkeverjük, majd hozzáadjuk az átszűrt citromlevet is. Ezután kevés sót adunk hozzá. Hirtelen felforraljuk és meglocsoljuk vele a kitálalt harcsaszeleteket.

Díszíthetjük friss citromkarikákkal és saláta levéllel. Köretkén adhatunk hozzá petrezselymes vajas burgonyát is.


Harcsaszeletek Molnárné módra hordóburgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Harcsaszeletek Molnárné módra hordóburgonyával

Harcsaszeletek Molnárné módra hordóburgonyával

A harcsaszeletek Molnérné módra egy könnyen elkészíthető és mutatós halétel receptje.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés