Harcsaszeletek tejszínes brokkolival recept

Harcsaszeletek tejszínes brokkolival
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1933

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A napokban olvastam egy újságcikkben, hogy mi magyarok milyen kevés halat fogyasztunk. Így ezt orvosolva, elkészítettem ezt a baconbe tekert és tejszínes brokkoliágyon megsütött afrikai harcsaszeleteket.

2 személyre

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 csokor brokkoli
  • 1 csomag bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • halfűszerkeverék
  • citromlé
  • színes bors
  • vaj
  • reszelt sajt
  • mandulaforgács

Elkészítés

A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. (vigyázzunk nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik) Ezután szűrjük le, majd tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba. (v. tepsibe)

A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.

A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg a halfűszerkeverékkel.

Ezután tekerjük körbe a bacon szeletekkel, majd tegyük egymásmellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őröljünk rá színes borsot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe és süssük szép pirosra.

Tálalás előtt helyezzük a tányérra a halszeletet, tegyünk mellé a párolt brokkoliból, és locsoljuk meg a kissé besűrűsödött tejszínnel.


Harcsaszeletek tejszínes brokkolival recepthez kapcsolódó receptek

Harcsaszeletek tejszínes brokkolival

Harcsaszeletek tejszínes brokkolival

A napokban olvastam egy újságcikkben, hogy mi magyarok milyen kevés halat fogyasztunk. Így ezt orvosolva, elkészítettem ezt a baconbe tekert és tejszínes brokkoliágyon megsütött afrikai harcsaszeleteket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés