Háromsajtos-csirkés tészta recept

Háromsajtos-csirkés tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1562

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű tésztás étel jó sok sajttal, ami frissen a legfinomabb.

4 személyre

  • 1 db nagyobb csirkemell filé
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy csipet bors
  • 40 dkg tészta (nálam most olasz csavart)
  • 3 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 10 dkg tömlős sajt (nálam füstölt sajtos)
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Elkészítés

A megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük.

Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel.

Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a felesleges vizet elfőni róla.

A tésztát sós vízben megfőzzük, hideg vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni.

A petrezselyemlevelet megmossuk, egész apróra vágjuk.

Ha puha a hús, hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, belereszeljük a parmezánt és a trappistát. Utóbbiból hagyjuk egy kis maréknyit a tészta tetejére.

Addig hagyjuk a lángon kavargatva, míg a sajtok teljesen felolvadnak.

Beleszórjuk a petrezselyemlevet, majd összeforgatjuk a tésztával. Itt érdemes megkóstolni, mert lehet kíván egy kis sót.

Egy nagyobb kerámia tálba simítjuk, megszórjuk a meghagyott sajttal.

Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon hőlégkeveréssel éppen addig sütjük, míg átmelegszik, és a sajt megolvad rajta. Ez kb. 10 perc.

Azonnal kínáljuk.


Háromsajtos-csirkés tészta recepthez kapcsolódó receptek

Háromsajtos-csirkés tészta

Háromsajtos-csirkés tészta

Egyszerű tésztás étel jó sok sajttal, ami frissen a legfinomabb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés