Háromszínű keksz recept

Háromszínű keksz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
A konyha világa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
889

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kicsit változatossá tehetjük a kekszeket karácsonyi sütipecséttel.

6 személyre

  • A fehér tésztához:
  • 30 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 1 db tojás
  • 1db citrom reszelt héja
  • 1db vanília rúd kikapart magja
  • 1db tojás

A mézes tésztához:

  • 30 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg méz-olvasztva
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 1 db tojás

A zöld tésztához:

  • 28 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 2 dkg matcha tea por
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 1 db tojás

Elkészítés

Mindhárom tésztát külön külön készítjük el és külön nyújtjuk ki.

A zöld tésztánál a lisztbe keverjük el a teaport, a többi lépés már ugyan az.

A mézes tésztánál a felolvasztott mézet összekeverjük a tojással, a többi lépés ugyan az.

A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, citrom héjat, vaníliát.

A tojás hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.

A tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és a sütipecséttel kiszúrjuk-mintázzuk. Sütőpapírral leterített sütőlapon

180°C-ara előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsült.

Kívül roppanós belül puha kekszek, jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható

A maradékok összegyurmázásával mintás kekszek is készülhetnek.


Háromszínű keksz recepthez kapcsolódó receptek

Háromszínű keksz

Háromszínű keksz

Egy kicsit változatossá tehetjük a kekszeket karácsonyi sütipecséttel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés